X
تبلیغات
گروه علوم تجربی راهنمایی استان قزوین

گروه علوم تجربی راهنمایی استان قزوین

وبلاگ گروه علوم تجربی استان قزوین شهرستان آبیک مقطع راهنمایی

آجيل‌هاي رنگ شده نخريد

توصيه به شهروندان
آجيل‌هاي رنگ شده نخريد
رييس اداره نظارت بر بهداشت اماكن و مواد غذايي وزارت بهداشت گفت: براي اطمينان از سلامت آجيل، بايد مدتي آن را دست نگه داشت و در صورتي كه دست رنگي شد، نبايد آن را خريداري كرد زيرا نشان دهنده استفاده از رنگ هاي غير مجاز است.
 سيد رضا غلامي افزود: همچنين آجيل‌هايي كرم زده يا داراي نم و رطوبت براي خريد مناسب نيست و بطور معمول تخمه هايي كه به دست رنگ پس بدهند يا پسته هايي كه بيش از حد قرمز باشند، از مصاديق آجيل هاي رنگي، نامرغوب و غيربهداشتي هستند.

وي ادامه داد:‌ مصرف آجيل هاي بسته بندي شده و داراي تمامي علايم تضمين كننده سلامت كالا، مانند پروانه ساخت، تاريخ توليد و انقضا هنوز در فرهنگ خريد شهروندان جا نيفتاده است.

رييس اداره نظارت بر بهداشت اماكن و مواد غذايي وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: مردم بايد از تهيه انواع آجيل از دست‌فروش‌ها يا خودروهايي كه به عرضه انواع آجيل مي‌پردازند،خودداري كنند.

غلامي تاكيد كرد: بايد آجيل‌ها را از محل‌هاي مشخص، مراكز آجيل‌فروشي ثابت و داراي مجوز آجيل‌فروشي يا قنادي‌هاي داراي مجوز تهيه كرد.


 

نوشته شده توسط زرافشان دبیر علوم شهرستان آبیک در ساعت 14:40 موضوع | لينک ثابت


محل توليد ATP ، استروما يا غشاي تيلاكوئيد؟

همكاران محترم و منابع مختلف شايد به سؤال فوق پاسخ يكسان ندهند.آنچه در ذيل آمده بدين منظور تدارك ديده شده است ، كه البته تجزيه و تحليل شخصي از مطالب كتاب درسي با یک سری اطلاعات پایه است.

در بحث فتوسنتز كتاب پيش دانشگاهي مطالبي راجع به چگونگي توليد ATP و NADPH آمده است ولي به وضوع به محل تشكيل اين دو مولكول اشاره نشده است ولي به راحتي از مطالب خود كتاب و اطلاعات پايه ي زيست شناسي در مورد آنزيم ها و ساختارشان و بدون مراجعه به منابع مختلف كه شايد برخي گيج كننده و گمراه كننده باشند(چون ملاك كتاب درسي است) ، مي توان محل توليد اين مولكول ها را دانست.

در كتاب درسي در مورد ATP سازي چنين مي خوانيم: "...این پروتئین ها از این نظر كه هم كانال یونی هستند و هم عمل آنزیمی دارند منحصر به فردند ، یعنی در حال عبور دادن یون های هیدروژن از بخش كانال خود ، به ADP گروه فسفات می افزایند و ATP تولید می كنند."

پروتئين هاي مورد اشاره جزء ساختاري غشاي تيلاكوئيد هستند و داراي دو بخش يكي CF0 كه در راستاي فسفوليپيد هاي غشاي تيلاكوئيدي قرار گرفته و ديگري كمپلكس CF1  كه به صورت حبابي در استروما ظاهر شده مي باشد ولي بايد توجه داشت كمپلكس CF1 كه داراي آنزيم ATP سنتتاز و منابع ADP و Pi (فسفات كاني) نيز هست جزء ساختاري استروما نيست.به عبارتي ديگر غشاي تيلاكوئيد در همه ي قسمت هايش ضخامت يكسان ندارد و در محل چنين پروتئين هايي ضخيم تر است.

در بخش CF1 است كه انرژي آزاد شده پروتون ها صرف فسفوريلاسيون ADP شده و ATP توليد مي شود.حال با تجزيه تحليل علمي مطالب كتاب درسي ، به سؤال فوق چه پاسخي مي دهيد؟ برخي مي گويند چون ADP در استروماست پس جواب استروما مي باشد.ولي مثال ساده اي مي زنم ، گوشت هم در قصابي است اگر بپرسند آبگوشت كجا توليد شده مي گوييم قصابي؟! و يا برخي استناد مي كنند كه اين بخش ATP ساز در استروما واقع شده و جواب استروما است! اما همان طور كه ذكر شد از نظر موقعيت اين بخش در استروما واقع شده ولي جزء ساختاري استروما نيست بلكه از تشكيلات غشاي تيلاكوئيدي است.در اين مورد به مثال ساده ي ديگري توجه كنيد:اگر غشاي تيلاكوئيد را خانه ي خود در نظر بگيريد كه داراي قناسي است(محل پروتئين ATP ساز) و اين قناسي ها در خيابان مجاور(استروما) قرار دارند ، حال اگر آشي در اين قسمت قناس خانه پخته شود و بپرسند در كجا آش توليد شده مي گوييم در خيابان(استروما) يا در خانه(غشاي تيلاكوئيد)؟

به بياني دیگر اگر در کلروپلاستی فرضی کلیه ی عوامل فراهم باشد ولی غشای تیلاکوئید نباشد ، ATP توليد نخواهد شد ولي اگر كليه ي عوامل فراهم باشد و استروما نباشد  ، ATP توليد خواهد شد.

رجوع به لينك هاي ذيل كه از گروه درسي زيست شناسي است و همراه با انيميشن هايي نيز مي باشد ، به عنوان كمك درس مفيد است:

http://biology-dept.talif.sch.ir/lessons/T080307.htm

http://biology-dept.talif.sch.ir/lessons/T080308.htm

تأييد يا رد مطالب فوق با توجه به تحليل مطالب كتاب درسي،(نه اين منبع و آن منبع) مزيد امتنان است.


 

نوشته شده توسط زرافشان دبیر علوم شهرستان آبیک در ساعت 23:0 موضوع | لينک ثابت